Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det går att skoja om allt”

Messiah Hallberg har bytt bana, från journalist till komiker på heltid. I morgon kommer han och kollegan Martin Beyer-Olsen till Västerås med stand-up-showen ”Politiskt autokorrekt”.

Premiären för den gemensamma stand-up-showen var det i Jönköping i fredags och det var dit Messiah Hallberg var på väg när VLT nådde honom på telefon.

– Under en och en halv timme avhandlar vi yttrandefrihet och vad man får skoja om och vad man inte får skämta om, säger han.

Och han anser att det går att skämta om allt, bara man tänker igenom vad man vill med det och gör det med finess.

Sedan 2010 är han komiker på heltid, men säger att han inte var klassens clown och heller inte är särskilt rolig privat.

– Jag tror att det mer handlar om att hitta sin uttrycksform där man kan stå oemotsagt och ventilera sina åsikter.

Men det måste förstås roa också. Och visst har han misslyckats.

Vad gör du om ingen skrattar?

– Jag kör tiden ut, tackar för mig, sätter mig i bilen och skriker högt ut genom takluckan. Sedan får man skaka av sig det. Jag vet ju att jag kan jobbet.

Showen på Stadshotellet startar klockan 20.

– Vi har varit i Västerås tidigare, då var vi sex komiker varav jag och Martin var två av dem. Västerås har en bra publik.