Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det här är en vädjan om hjälp”

VSK Fotbolls gamla skulder hotar elitstatusen och nu vädjar klubben om hjälp.

VSK Fotboll behöver få in 1 miljon kronor till den 31 augusti för att klara Svenska fotbollförbundets kontrollbalansräkning, som borgar för fortsatt elitlicens.

Med andra ord har VSK inte lyckats att leva upp till den ekonomiska handlingsplan som förbundet godkände den 31 mars i år.

I eftermiddag offentliggjorde klubbledningen att likviditetsproblemen är akuta och att Grönvitt hoppas på stöd av näringslivet i Västerås för att inte tvångsdegraderas från superettan av ekonomiska skäl.

- Vi vill vara öppna och redogöra för situationen. Det här är en vädjan om hjälp, säger ordföranden Peter Brandt.

Skulle VSK misslyckas med att hålla sig kvar i superettan såväl ekonomiskt som sportsligt flyttas klubben enligt förbundets regelverk ner till division 2.

Men det scenariot tror Brandt inte på.

- Vi har stora förhoppningar att klara av det här både ekonomiskt och sportsligt. Vi räknar inte med att åka ur, säger han.

VSK gick in till den här säsongen med en skuldsäck på 2,9 miljoner kronor och det är den surdegen som nu hotar elitstatusen, trots att Grönvitts årsresultat ser ut att bli positivt.

Det stora problemet är att årsresultatet inte är tillräckligt positivt.

- Vi har missbedömt intäktssidan och vi har lite för höga kostnader samtidigt som vi hade räknat med spelarförsäljningar för att komma i balans. Vi har likviditetsproblem, men klubben är absolut inte i fara, säger Peter Brandt.

Läs mer i torsdagens VLT.