Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det känns helt overkligt "

Dagen efter vinsten är Loreen Talhaoui trött men glad. Hon säger att gårdagens resultat är en bekräftelse på att svenska folket har bra musiksmak.

Loreens entré på efterfesten var efterlängtad. Och hon kom i en outfit som var mer iögonfallande än den hon hade på scenen. Nämligen vida svart- och beigerandiga byxor, lång frackliknande jacka, skyhöga platåskor och inte minst en hög hatt ovanpå det långa svarta håret.

- Var är maten? Jag är skithungrig! ropade hon efter att lydigt ha poserat för kamerorna en stund.

Sedan slog hon sig ned vid ett bord tillsammans med mamma och systrarna. Någon dans blev det dock aldrig.

När VLT når Loreen på telefon på söndagseftermiddagen är hon redan hemma i sin lägenhet i Stockholm. Hon försvann från efterfesten vid två, och fångade ett tidigt tåg på söndagsmorgonen.

- Jag var toktrött. Jag har jobbat så jäkla hårt nu och så gillar jag inte att festa på det sättet. Om det inte hade varit för att min familj och mina vänner varit där och väntat hade jag gått ännu tidigare och bara softat på hotellrummet, tänt lite rökelse och landat i allt, säger Loreen.

Hur känns det idag, när det hunnit sjunka in lite att du står i final?- Det känns helt overkligt faktiskt. Jag skrev just på Facebook att det tar tid att landa i allt.

Hon låter trött men ändå pratglad. Säger att hon är rörd över att svenska folket tog hennes nummer till sig.

- Jag vill så gärna stå på den scenen. Och jag är också så glad att svåra akter som verkligen är äkta får komma fram och inte bara schlager.  Att svenska folket inte har smak är bullshit. Vi måste bara presentera bra musik, så att de har att välja på. Jag ser det här som en tokbekräftelse på att svenska folket har taste. Så länge man är äkta, känner folk det.

Vad tycker du om resultatet i övrigt?- Jag är extra glad över att Dead by april gick vidare. Jag höll på dem eller Thorsten, som också gör ett svårt och introvert nummer. Dead by april growlar ju, vilket kanske inte går hem hos alla. Men de har jobbat hårt för att behålla sin stil och är kompromisslösa i det.

Loreen såg sitt nummer som en utmaning för sig själv. Att vara ensam på scenen, med bara en dansare under slutet av låten.

- Det fanns ju en risk att jag inte skulle kunna hålla stämningen i tre minuter.

Men det lyckades hon med, utan tvekan.

Efterfesten i övrigt bjöd på blandat humör. The Moniker såg rätt moloken ut över sin sistaplacering, hårdrockarna Dead by April dansade glatt till alla schlagers och Thorsten Flinck dök upp sent till Stadshotellets festlokal. Där hans döttrar och förra hustrun Annika Jankell väntade.