Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det räcker nu, Juholt"

Misstroendet mot Juholt står i vägen för Socialdemokraterna, säger kommunalrådet Ulla Persson (S).

Socialdemokraterna i Västmanland krävde tidigare idag Håkan Juholts avgång.

- Vi som möter väljare varje dag är trötta på att förklara och försvara en persons handlande och uttalanden. Vi vill prata politik. Nu räcker det, säger Ulla Persson (S), när VLT träffar henne i Stadshusets entré.

Beslutet att kräva partiledarens avgång togs på ett sedan tidigare planerat distriktsmöte imorse.

- Egentligen skulle vi diskutera regionfrågan, men det kom ju i skymundan, säger Ulla Persson.

Alla politiska företrädare, inklusive kommunalråd, landstingsråd och riksdagsledamöter, i distriktet står bakom beslutet, enligt ett pressutskick. Vem som borde ersätta Juholt får bli en senare fråga, enligt Ulla Persson.

- Det är nästa fråga. Vi har nått till vägs ände, och kände att det räcker nu, Håkan Juholt. Jag är övertygad om att det finns många goda kamrater som skulle kunna ta över posten.

Vad tror du att verkställande utskottet kommer fram till idag?

- Jag hoppas att man kommer med budskapet att partiordföranden avgår. Annars kommer det att bli ett misstroende för hela VU, då måste man börja ifrågasätta hela utskottet. Så allvarligt är det.