Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det var helt övertänt när vi kom till platsen"

Fem hästar brann inne i en stallbrand i Fiholm sydväst om Västerås i lördags kväll. När brandkåren kom till platsen stod hela stallet i lågor.

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten vid 23.45 i lördags kväll.

– Det var helt övertänt när vi kom till platsen. Vi inriktade oss helt och hållet på att skydda angränsande byggnader från att fatta eld, säger insatsledaren Mikael Forsberg.

Känner ni till orsaken till branden?– Nej, inte en aning.

Fyra styrkor larmades till platsen. Den sista lämnade Fiholm strax innan klockan fem i söndags morse.

– Vi har spärrat av för teknisk undersökning som kommer att göras imorgon. Än så länge har vi ingen rubricering eller brandorsak, säger Lars Hamrin, befäl på polisens sambandscentral.

Till en början befarade man att åtta hästar hade brunnit inne, men senare konstaterades att tre hästar hade befunnit sig på en annan plats. Ägaren till hästarna är enligt polisen chockad och har förts till sjukhus.

När VLT kommer till platsen luktar det fortfarande tungt av brandrök. De röda träväggarna bredvid det nedbrunna stallet är sotade och här och var ligger små askhögar och pyr.

– Vi har övervakat under dagen och sett till så att det inte börjar brinna igen, säger Gustaf Ridderstolpe som äger Fiholm och som hyr ut stallplatserna.

– Det är tragiskt, det som har hänt. Det är ju inga människoliv som gått till spillo, men ändå liv.