Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det var ingen bomb

(Uppdaterad 22.59) Polisen har spärrat av Lövhagsgatan efter att en misstänkt bomb hittats på en bil. Vid 22.43 fick de boende återvänta till sina hem.

Bombgruppen från Stockholm var på plats vid 20.15 och jobbar fortfarande med att undersöka det som kan vara en bomb.

Den misstänkta bomben sitter på vindrutan till en bil som ägs av en äldre kvinna. Bomben ser ut som en degklump, med en plastpåse runt. Ur plastpåsen går två kablar ut som är dragna in under motorhuven.

De boende i lägenhetslängan (nummer 51-57) som står närmast bilen som kan ha en bomb på sig har evakuerats. De boende erbjöds att samlas på Fredriksbergsskolan.

Det handlar om 40 lägenheter..

Bomben hittades vid 16.30 på en bil parkerad på Lövhagsgatan på Råby. Ännu vet polisen inte så mycket om vad det kan vara frågan om.

- Vi utgår från att det är skarpt läge, det gör vill alltid, säger Per Strömbäck på polisens ledningscentral.

Lövhagsgatan och parkeringsplatserna där är avspärrade, samt en del cykelbanor. Polisen i Västmanland har tagit kontakt med polisens bombgrupp i Stockholm, helt enligt rutinen.

Bombgruppen har tittat på bilder på bomben och gjorde bedömningen att de skulle åka till Västerås för att undersöka bomben på plats. Klockan 20.15 var de på plats.

- Vi skulle in på parkeringen, och kom in en bit innan vi blev stoppade. Vi fick ställa bilen, och fortsätta till fots, berättar bröderna Danijel och Dario Dankic som bor i området.

- Det var lätt 40 poliser på plats, säger Dario Dankic.

Den uppgiften korrigerar Per Strömbäck vid polisen i Västmanland till ett 20-tal.

Avspärrningarna av området hävdes 22:43 och samtliga boende kan återvända hem.

Enligt bombtekniker på platsen, är faran avblåst. Bombteknikerna återkommer med rapport senare.