Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det var säkert publikrekord”

Trots publikrekord har årets intensivaste helg för polisen varit förhållandevis lugn. Inga allvarliga brott har rapporterats.

Från torsdag till söndag omhändertogs 148 berusade personer. 17 personer är misstänkta för rattfylleri, och 31 personer greps, främst för fylleslagsmål.

–Det är raggare som slåss sinsemellan, många knytnävsslag här och där, säger Martina Saghamre, LKC-befäl hos polisen.

Polisen upplever att årets Power Meet har dragit ovanligt mycket folk och bilar, men trots detta varit förhållandevis lugn.

– Det har inte hänt något allvarligt, säger Martina Saghamre.

Power Meet är årets intensivaste helg för polisen, men upplevs ändå som trevlig.

– Visst tar det mycket resurser, absolut. Men samtidigt är det ju roligt. Det är intensivt, men bra stämning, säger Martina Saghamre.

Kjell Gustafson, huvudarrangör, tycker också att det varit ovanligt många besökare under helgen.

– Det var säkert publikrekord, det tror jag. Generellt sett är det en stor ökning på ungdomssidan, ett enormt uppsving av 20-åringar som har gamla bilar, säger Kjell Gustafson.

Han är ”jättenöjd” med årets bilfest och konstaterar att vädret varit perfekt.

– Det kan inte bli mycket bättre än såhär.

Men att Power Meet drar till sig mer och mer folk är inte bara positivt enligt arrangören. Han upplever det som ett problem att det stökas så mycket i anslutning till bilträffen.

- Jag tycker det har eskalerat. Det har blivit som nån slags rockfestival, som vi inte har det minsta med att göra. Våra besökare på Johannisberg ställer aldrig till med problem.