Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det var som en skräckfilm"

Den misstänkte 30-åringen slog sönder lamporna, så att det blev svart i lägenheten. Sedan gav han sig på tre män med glasflaskor, drickabackar och bordsben. Den grova misshandeln resulterade i benbrott och en hjärnblödning.

Natten mot den 19 februari ringde grannarna polisen om tumult i en lägenhet på Fasanvägen i Hallstahammar. Polisen hittade fyra skadade män, flera av dem med allvarliga sår- och huvudskador. Männen var berusade och ovilliga att berätta något till en början och en vidhåller att han fick sina skador när han ramlade i trappan. Men nu har bilden klarnat så pass att åklagaren väcker åtal mot en 31-årig Hallstahammarbo.

De fyra männen i lägenheten ska ha fått sällskap av den åtalade 30-åringen under kvällen, då de umgicks och drack alkohol. 30-åringen gick därifrån, men kom tillbaka vid tvåtiden på natten. Det dröjde inte länge förrän samvaron började spåra ut. Trots att brottsoffren enligt polisen var berusade ger de en samstämmig bild av händelseförloppet. Enligt dem ska 30-åringen först ha börjat skojbråka och blivit stökig och högljudd. Då ville lägenhetsinnehavaren att alla utom en skulle gå därifrån.

– Det var som en skräckfilm, säger en av de misshandlade männen i polisförhör.

30-åringen ska först ha börjat slå en man med en glasflaska. När andra försökte stoppa honom slog han sönder lampan, så att det blev kolsvart i rummet, och gav sig på de andra två. Han misshandlade männen med bordsben, glasflaskor, knytnävarna och en ölback. I det mörka rummet hördes skrik av skräck och smärta samt ljud av flaskor som krossades, slag och sparkar.

– Sluta, jag klarar inte mer nu!, minns en av männen att han skrek.

Men misshandeln, som offren menar var helt oprovocerad, fortsatte. Efter ett tag lyckades flera av männen ta sig ut ur lägenheten. ”Annars hade han slagit ihjäl mig”, säger en av dem i polisförhör. 30-åringen gick ut från lägenheten i samband med att flera av de misshandlade männen lyckades komma därifrån.

De misshandlade männen fick allvarliga skador av den grova misshandeln. En av dem fick en fraktur i ansiktet och en spricka i skallbenet, en annan hjärnblödning och en tredje brutna fingrar och revben. Samtliga drabbades av sårskador, blåmärken och svullnader.

– Det var ju ganska allvarliga skador och en riktigt rå och ful misshandel, säger Kari Skönebrant, målsägarbiträde för de tre brottsoffren.

Hur mår dina klienter?

– Jag har bara pratat med en av dem än så länge. Givetvis mår han inte bra efter det som hände, varken fysiskt eller psykiskt.

30-åringen varken erkänner eller förnekar brott då han inte minns någonting av händelsen. Han påstår att han har en minneslucka som varar hela den aktuella natten. På morgonen efteråt vaknade han upp i en tvättstuga med blodiga kläder på sig, men visste inte vad som hade hänt.

30-åringen åtalas för grov misshandel av tre av de fyra männen som fanns i lägenheten.