Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det vet västmanlänningarna om alkohol och träning

Fyra av fem i Västmanland vet att alkoholhaltiga drycker påverkar träningsresultatet – men få kan svara på hur det påverkar kroppen.

I en enkät från Sifo, på uppdrag av Systembolaget, fick boende i Västmanland svara på frågor om träning och alkohol. När svarsalternativen sedan sammanställdes visade det sig att 58 procent av de tillfrågade saknade djupare kunskap om alkoholens påverkan på kroppen innan och efter träning, samt att 66 procent inte vet vad som händer om man dricker kort efter träningspass.

– Alkoholen bromsar de positiva effekterna av träningen, och ju mer alkohol innan träningen, desto större negativ påverkan, berättar Therese Elmgren, pressansvarig på Systembolaget, i ett pressmeddelande.

I undersökningen svarade även 48 procent att de sällan eller aldrig valt bort alkohol inför ett kommande träningspass, samt att 34 procent har eller brukar träna dagen efter att de druckit.

För mer om information ämnet: Systembolaget – alkohol och träning