Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjebeskedet för VSK – säsongens bästa värvning förlänger: "Dröm om allsvenskan"

Han var VSK Fotbolls största fynd i vinterfönstret – och har snabbt växt till en statusspelare i Grönvitt.
Nu skriver Calle Svensson på ett nytt treårskontrakt.
– Förhoppningsvis avslutar jag min karriär i VSK, säger mittbacken.

Annons

Calle Svensson dök upp hos VSK Fotboll i vintras.

Om det ska kallas provspel eller inte kan vi låta vara osagt, men efter en tids träning och försäsongsmatcher med Grönvitt var Johan Mjällby tydlig med att han ville signa den superettameriterade backen.

Det blev succé.

Sett över hela säsongen är mittbacken klubbens bästa värvning under 2017. Och nu kan fansen räkna med Svensson framöver också.

För dig som pluskund : Calle Svensson till Sporten – om säsongen och varför han ville förlänga

Parterna har förhandlat om optionsåret som skrevs inför säsongen och enats om ett nytt treårsavtal som sträcker sig över 2020.

– Den största anledningen är att vi har en gemensam dröm om spel i Allsvenskan, sen trivs jag jättebra i klubben och i staden. Tre år känns jättebra och förhoppningsvis avslutar jag min karriär i VSK, säger härföraren.

Calle Svensson växte ut till en av lagets bästa spelare med sin uppspelsfot och krigarinställning.

Enligt uppgift till Sporten trivs Svensson med familj utmärkt i Västerås och med VSK som klubb. Så väl att Svensson själv ska ha kommit till klubben och sagt att han ville förlänga redan nu.

Därmed kunde VSK säkra ett av sina viktigaste utgående kontrakt bara två dagar efter "superettadrömmens exit" via 0–2-förlusten mot Akropolis och med tre omgångar kvar.

– För mig är Superettan det enda som finns nästa år, jag hade tänkt så redan i år men nu har vi fått skjuta upp det ett år. Superettan kallar jag inte en dröm, det är ett realistiskt mål. Är man inte beredd att göra jobbet för att nå Superettan så är man inte i rätt klubb, säger Svensson om framtiden.

– Det kändes bra för både mig och VSK att säkra framtiden redan nu eftersom bägge sidor varit så nöjda med varandra, det är lika bra att vi ska jobba med varandra under flera år framöver.

Calle Svensson

FAKTA: Det här är Calle Svensson

Namn: Calle Svensson

Född: 19 juni 1987

Position: Mittback

Moderklubb: Lindö FF

Tidigare klubbar: IK Sleipner, Nyköpings BIS, GAIS, Husqvarna FF

Aktuell: Har skrivit på ett treårsavtal med VSK Fotboll

Mer läsning

Annons