Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röstning runt ansvarsfrihetsfrågan – när VSK valde ny ordförande

VSK Fotboll har en ny ordförande efter Christina Liffner.
Andreas Dayan, 35, valdes in av årsmötet tisdagskvällen den 20 februari.

Annons
Andreas Dayan, ny ordförande VSK Fotboll.

Fördjupning för dig som pluskund – så vill Dayan jobba som VSK-ordförande: "Måste bygga en klubb som inte lever på Viggepengar"

Christina Liffner meddelade tidigare under vintern att hon inte var tillgänglig för omval som ordförande i VSK Fotboll.

Nu är ersättaren klar.

Under Grönvitts årsmöte i Aros Congress Center, som varade i över tre timmar, på tisdagskvällen valde årsmötet in klubbens nye ordförande.

35-årige Andreas Dayan tar över som högst ansvarig till det som är en av de viktigaste säsongerna i klubbens historia med en dyr ekonomisk satsning mot superettan som är verkställd.

Övriga laguppställningen i styrelsen utgörs av: Christer Blom (nyval, två år), Annika Enberg (nyval, två år), Ado Sadzak (omval, två år), Tomas Carlsson (omval, ett år), Sasha Besirov (nyval, ett år).

Utöver Christina Liffner lämnar Thomas Wallin och Peter Lundqvist (kvar inom sportgruppen) styrelsen.

Gällande sittande styrelse föreslogs det av en medlem på årsmötet att skjuta upp frågan om ansvarsfrihet till dess att revisorn, som inte närvarande på grund av magsjuka, svarat på ett antal specificerade frågor där en gällande röstfusk vid ett tidigare extrainsatt årsmöte dementerades av Christina Liffner och kanslisten Georg Zandstra.

Tillträdande ordföranden Andreas Dayan tillsammans med avgående ordföranden Christina Liffner.

Yrkandet ledde till röstning där förslaget röstades ned. Den avgående styrelsen fick därmed ansvarsfrihet med 38 stycken för och 14 emot av totalt 91 röstberättigade medlemmar på årsmötet.

VSK-bollen för 2017 delades ut till nyförvärvet Calle Svensson som snabbt blivit en nyckelspelare i klubben. Mittbacken hyllades med stående ovationer av årsmötet.

– Tack så mycket. Jag uppskattar det otroligt mycket, säger Svensson.

Priset som årets överraskning tilldelades division 4-värvningen från IFK Västerås och klubbens förste spelare född på 2000-talet, Kevin Custovic. Även det 17-årige löftet var närvarande och hyllades av årsmötet.

– Jag vill tacka alla inblandade. Och jag kommer att överraska mer det här året också, säger han.

Priset som årets junior i VSK gick till U19-spelaren Carl Snickars.

– Känner mig otroligt hedrad. Jätteroligt att få det här priset och jag vill tacka alla inblandade i U19 och min tränare Fredrik Ramström, säger Snickars.

VSK prisade även Karwan Safari för anfallarens skytteligaseger i norrettan 2017. VSK-vännernas ungdomsstipendium tilldelades Jakob Rylander som nyligen skrev A-lagskontrakt med klubben och hedersordföranden Lennart Janssons stipendium för utmärkt ledarskap i fotboll tilldelades U19-tränaren Fredrik Ramström.

Mer fördjupande material runt årsmötet följer.

Fördjupning för dig som pluskund – så vill Dayan jobba som VSK-ordförande: "Måste bygga en klubb som inte lever på Viggepengar"

Mer läsning

Annons