Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSK-målvakt klar för IFK Arboga: "Modern målvakt"

Juniormålvakten Oscar Fröberg blev en fullträff för IFK Arboga när han värvades från Örebro Hockey. Nu hoppas klubben ha hittat en fullgod ersättare i Lukas Klarström från Södertälje SK:s J20-lag.

Annons

Nu har IFK Arboga gjort klart med sin första målvakt inför nästa säsong. Lukas Klarström är en av målvakterna som ska vakta division 1-klubbens kasse säsongen 2017/2018..

SE ÄVEN: Spelschemat klart – så spelas Hockeyettan Västra

"Lukas är en modern målvakt som vi fått på lån från Södertälje på hela säsongen. Södertälje ser stor potential i Lukas, och ser gärna att han får en säsong i division 1 innan han tar nästa kliv upp i allsvenskan", skriver IFK Arboga Hockey på sin facebooksida.

IFK:s nye målvakt har två starka säsonger bakom sig i SuperElit där han i fjol hade en räddningsprocent på närmare 92 procent. I fjol fanns han också med på bänken för SSK i Hockeyallsvenskan.

I och med lånet så har IFK Arboga valt att göra en liknande satsning som man gjorde inför säsongen 2015/2016 då Oscar Fröberg värvades från Örebro Hockey J20-lag. Fröberg blommade sedan ut ordentligt i IFK Arboga och har i år belönats med ett kontrakt i Hockeyallsvenskan med Almtuna.

Det återstår att se om Lukas Klarström kommer att gå samma framtid till mötes.

"Vi är glada för att Lukas hamnat hos oss, och Lukas själv är jättetaggad på att få komma i gång med säsongen hos oss i Arboga", skriver IFK Arboga Hockey på sin facebooksida.

Mer läsning, för pluskunder [+]: Ombytta roller för SSK-Lukas och hans Lovisa

Lukas Klarström är klar för IFK Arboga.

Mer läsning

Annons