Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Största framgången under 2000-talet – trotjänaren avslöjar framgångskonceptet: "Ingen ville lämna den här gruppen"

Den starka grundserien gjorde att flera Köping Hockey-spelare hade bud på spel i Allettan efter jul .
Den samspelta gruppen blev dock intakt och tog laget till ett historiskt playoff.
– Alla som fick bud högre upp ville göra det här tillsammans i KHC, säger backveteranen Emil Forsberg.

Annons

Se intervjun med Emil Forsberg och glädjen efter Köping Hockeys serieseger:

Han symboliserar mer än någon annan den urkraft som Köping Hockey står för den här säsongen. Trotjänaren Emil Forsberg har den här säsongen varit bättre än någonsin. I Sportens livesända intervju ger han ändå ett samlat intryck när han ska försöka förklara KHC:s största framgång någonsin under 2000-talet.

– Självklart känns det jätteskönt. Vi behöver inte längre spela med kniven mot strupen utan kan spela lite mer avslappnat. Så det känns jättebra, säger Emil Forsberg.

Det här är ju den största framgången under hela 2000-talet för Köping Hockey. Vad känner du över den säsong som varit?

– Jag tycker att sportgruppen har gjort ett jättebra jobb och fått in killar som vill framåt och utvecklas. Det är skitkul att spela hockey nu när det är ett sådant gäng, säger Forsberg.

Hade du för 7–8 år sedan trott att Köping Hockey skulle kunna ta sig till play off i Hockeyettan när laget då var ett halvdant division 2-lag?

– Nej, det trodde jag inte. Då var det mer kompisar som spelade och vi hade kul härnere oavsett om vi förlorade eller vann. Det har blivit mer seriöst för varje år som går. Det är verkligen kul att vara med, säger Forsberg.

Under Hockeyettans fortsättningsserie drog Köping Hockey tidigt ifrån konkurrenterna och det var aldrig något snack om att laget skulle nå playoff.

Emil Forsberg ser fram emot playoff. Med största sannolikhet väntar Vännäs från norra Hockeyettan vår.

Länsderbyt mot Sura Blue Hammers blev tidigt en ensidig historia som Köping Hockey dominerade. Den dramatik som utspelade sig var huruvida Kumla skulle hemmabesegra Enköping som närmast jagade KHC.

Närkelaget vände 0–1 till 3–1 i slutperioden vilket gjorden saken klar.

Emil Forsberg erkänner att han mot slutet hade koll på den andra matchen i Kumla.

– Jag hörde när det var fem minuter kvar att Kumla ledde med 3–1. Då hoppades man bara att de skulle hålla det så vi slipper spela med kniven mot strupen sista två matcherna eftersom det är derby mot Arboga och gratismatch mot Grums kvar. Så man vet aldrig hur det kan gå. Men bra gjort av Kumla, säger Forsberg.

Hur stort är det här för Köping Hockey?

– Det är väl det största som hänt på många år och det är skitkul att få vara en del av det.

Att alla spelare som fick bud högre upp efter grundserien valde att fortsätta i KHC efter jul är Emil Forsberg extra glad över.

– Alla ville ta den här playoff-platsen. De spelare som fick bud högre upp har känt att vi kan göra det här med det här laget. Då vill man inte lämna den här gruppen. Jag tror att det har mycket med det att göra. Det känns skitkul att alla stannade kvar, säger Forsberg.

Matchfakta/Köping Hockey–Sura Blue Hammers 7–2 (3–0, 3–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (0:45) Lars Jinghage (Jonathan Ström), 2–0 (13:32) Jonathan Ström (Edvin Johansson), 3–0 (15:00) Emil Forsberg (Ludvig Karlsson),

 Andra perioden: 4–0 (0:49) Emil Forsberg (Emil Eriksson, Lars Jinghage), 4–1 (5:37) Rasmus Kronstrand (Nicklas Larsson, Oscar Sinnby), 5–1 (7:51) Marcus Viitanen (Anton Svensson, Lars Jinghage), 5–2 (11:32) Mattias Linnarud (Nicklas Larsson, Nicklas Damm Åberg), 6–2 (15:09) Tobias Sjökvist (Emil Eriksson, Johan Eek)

Tredje perioden: 7–2 (4:44) Anton Svensson (Lars Jinghage, Marcus Viitanen)

Skott: 45–25 (10–11, 17–9, 18–5)

MER LÄSNING!

Sköt sig från bänkplats – nu gör Immo målsuccé i allsvenskan: "Litar på vad jag kan"

LISTA: Här är länets bästa målvakter – han är redo för större uppgifter

Bredden bakom Köpings derbykross – åtta olika målskyttar i 8–1-segern: "Det säger en del"

Här är spelarkrisen som hotar IFK:s division 1-existens: "Aldrig upplevt något liknande"

Mer läsning