Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Division 2-klubbarna redo att hjälpa VSK

VSK riskerar som bekant att åka ut Norrettan. Det skapar oro bland division 2-klubbarna i staden. - Skulle de åka ur vore det katastrof. Västerås behöver ett lok som kan leda fotbollen i staden, säger Syrianskas sportsligt ansvarige Gebro Akpinar till vlt.se.

VSK har som bekant satt sig i en prekär situation och ligger sist i division 1 Norra. Skulle de åka ut, samtidigt som IK Franke vinner division 3, kan Västerås komma att ha hela fem lag i division 2 kommande säsong. Ett scenario varken VIK eller Syrianska hoppas på, som samtidigt poängterar vikten av att hålla VSK kvar i elitfotbollen.

- Skulle de åka ur vore det katastrof. Västerås behöver ett lok som kan leda fotbollen i staden, säger Syrianskas sportsligt ansvarige Gebro Akpinar.

Den åsikten delar VIK:s Mats Rudolfsson från sportkommittén. Det gör att han är villig att stötta VSK i deras kamp att förnya kontraktet.

- Vi måste ha ett lag från Västerås i minst division 1. Vi stöttar VSK i deras kamp mot nedflyttning, säger han.

Akpinars Syrianska är villiga att offra exempelvis spelare för att hjälpa VSK. Men han har ett krav:

- Jag är villig att offra spelare om andra toppklubbar i staden gör det. Jag är beredd att släppa allt, om de andra föreningarna är det, säger han.

Och förtydligar:

- Alla toppföreningar i staden måste hjälpa VSK, annars gör inte jag det. Jag ska inte bli anledningen Syrianska åker ur, VSK klarar sig kvar och de andra division 2-klubbarna (VIK och Skiljebo) njuter av VSK:s framgångar utan att ha gjort något.

Både Rudolfsson och Akpinar säger att de kan tänka sig att föra diskussioner om en stöttning av VSK, men är eniga om att alla måste dra åt samma håll.

- Det bästa för fotbollen i Västerås vore om alla talanger slussades åt samma håll. Och de borde spela i den bästa klubben, just nu VSK som spelar i ettan. Alla parter vinner på det, säger Rudolfsson.

VLT har även pratat med Skiljebos ordförande Yngve Wallin - som inte vill kommentera frågan:

- Du kan få ett svar på den frågan den 27 juli när jag är tillbaka från semestern, säger han.