Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Död varg firas i sociala medier

Den varg som blev påkörd natten till i måndags lades sedan ut på bild på Facebook. Bilden har fått över 2 400 gilla-markeringar och kommentarer som "grattis!, "en stor ros till chauffören" och "hoppas du gasa extra när du såg den".

Många är det som firar den bortgångne vargen i Facebookforumet "Våga vägra varg i Sverige". Vargen blev påkörd natten mot måndagen på riksväg 66. Det var en vuxen hona som fick avlivas.

Chauffören lade ut en bild på Facebook. Den har i skrivande stund fått över 2 400 gillamarkeringar. I kommentarerna jublar många över händelsen och somliga vill "fira med champagne".

Det är dock inte alla som ser positivt på händelsen:

"Trafikdödade djur är väl aldrig roligt? Visst jag vill INTE ha varg! Men jag lider med påkörda djur", kommenterar en Facebookanvändare i gruppen.

I en intervju med VLT berättar chauffören om olyckan och varför han lade ut bilden i forumet:

– Jag är med i den gruppen men jag hatar inte vargar. Jag tycker de ska få finnas fritt men i ett begränsat antal och att det ska få vara jakt på dem, som det är på lodjur.

Läs också: Varg påkörd av lastbil – vargen fick avlivas.