Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Död varg hittad på tågspår – misstänkt jaktbrott: "Det såg konstigt ut"

Under tisdagen, klockan 15.41, uppmärksammades järnvägsentreprenören Infranord i Fagersta om att ett lodjur skulle ligga på järnvägen mellan Krampen och Näverkärret. När Andreas Rosén, bantekniker på Infranord, kom fram till platsen visade det sig att det var en varg.

Men att den ska ha blivit påkörd av ett tåg är han inte säker på.

– Den låg mitt i spåret men det såg konstigt ut för den verkade inte ha några brutna ben och magen var uppsprättad, säger Andreas Rosén.

Han vill inte dra några egna slutsatser utan hänvisar till utredning som kommer att göras. Men han konstaterar att det var märkligt att endast en tarm låg utanför kroppen.

– I vanliga fall brukar det vara mer inälvor såsom magsäck och lever bland annat.

I anmälan till polisen står det att man misstänker grovt jaktbrott. Vargen kördes först i en sopsäck till polisen i Fagersta och transporterades sedan vidare till Uppsala och Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för undersökning.