Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döda möss förbryllar

Vad har hänt här, tänkte Annica Furia när hon upptäckte tio döda möss på gångstigen i en skogsdunge utanför sin bostad på Stentorpet.

Annica var i måndags morse ute och rastade rottweilern Theo, 5 år, när hon upptäckte tre döda möss.

Efter hand hittade hon och Theo ytterligare sju döda möss, sannolikt tammöss, eftersom de var flerfärgade och de låg utspridda runt en hög med spån som man brukar ha i burar.

Annica funderade på vad hon skulle göra. Hon tog hundbajspåsen och plockade upp dem, eftersom mössen kunde ha blivit förgiftade.

–Som tur är äter Theo inte döda djur, men om andra hundar eller katter hade gjort det kunde de ha blivit sjuka, säger Annica. Dessutom ligger skogsdungen alldeles bredvid en skola med småbarn, så jag kunde ju inte låta mössen ligga.

Annica ringde VLT och undrade vad hon skulle göra med mössen.

VLT tog naturligtvis tag i saken och kontaktade miljö- och hälsoskyddaförvaltningen. Där svarade Lena Thorén så här på frågan.

–Man ska ju inte ta i mössen med bara händer, men annars är det bara att göra som när man hittade en massa döda duvor för en tid sedan; lägg dem i en kompostpåse och släng dem i en soptunna. Det är inte märkvärdigare än så.

–Jag hoppas att ägaren till mössen får sig en tankeställare när han eller hon läser det här, säger Annica Furia, som är en stor djurvän. Förutom Theo har hon fyra kelsjuka katter hemma.