Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfall - troligen inte mord

Utredningen om den döda 38-åriga kvinnan och hennes barn är på väg att läggas ned, enligt nya uppgifter.

Inom den närmaste framtiden kommer Västmanlandspolisen att lägga ned förundersökningen kring dödsfallen i Arboga.

Enligt uppgifter till Bbl/AT finns nämligen ingenting som pekar i riktning mot att en utomstående på något sätt varit delaktig när en 38-årig kvinna och hennes åtta månaders baby avled.

– Utredningsarbetet fortsätter fram till det görs en annan bedömning. Något beslut att eventuellt lägga ner förundersökningen är inte fattat i nuläget, säger förundersökningsledaren Per Envall vid Västmanlandspolisen.

Som Bbl/AT tidigare skrivit hittades den 38-åriga kvinnan och hennes baby döda i en lägenhet på Engelbrektsgatan den 16 januari. Socialtjänsten i Arboga låg bakom larmet sedan en privatperson vänt sig dit.

Västmanlandspolisen drog omgående igång en förundersökning om misstänkt mord, något som är brukligt i alla sammanhang när dödsorsaken inte är uppenbar.

Obduktionen kunde inte ge något entydigt svar på frågan vad som orsakat dödsfallen. Sedan dess har polisen väntat på svaren på de prover som togs i anslutning till rättsläkarens undersökning.

Alla provsvar har ännu inte anlänt, men enligt Bbl/AT:s uppgiftslämnare saknas bara ett fåtal för att polisen definitivt ska kunna avblåsa utredningen om ett misstänkt dubbelmord.

– Vi inväntar besked vad gäller provsvaren från den rättsmedicinska undersökningen. Troligen får vi besked i mitten av den här veckan, säger Per Envall.

Sista säkra kontakten med 38-åringen noterades på eftermiddagen, lördagen den 7 januari. Redan dagen efter hade kvinnan bokat in en träff, men gick då inte att få tag på.

Att döma av detta avled kvinnan någon gång under den tidsrymden. Det tog således drygt en vecka innan hon hittades, enligt uppgift i sin säng tillsammans med dottern.

Enligt Bbl/AT:s uppgiftslämnare avled kvinnan som en följd av ett hastigt sjukdomstillstånd. Därefter har det lilla barnet också avlidit.