Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfallen i Arboga: Det fattas 24 timmar

Vad hände egentligen i lägenheten på Engelbrektsgatan i Arboga mellan lördag eftermiddag och söndag eftermiddag, 7–8 januari?

Enligt uppgift är det dessa 24 timmar Västmanlandspolisen nu lägger fokus på i utredningen kring den 38-åriga kvinnan och hennes minderåriga dotter, som båda hittades döda den 16 januari.

Som tidigare framkommit var kvinnan och hennes dotter, enligt säkra vittnesuppgifter, synliga i centrala Arboga under trettonhelgen för att sedan inte dyka upp till ett planerat möte under måndagen, den 9 januari.

Nu står det klart att kvinnan fortfarande var i livet under eftermiddagen, lördagen den 7 januari. Då hade hon nämligen telefonkontakt med en bekant, berättar en person med insyn i utredningen.

Enligt samma källa hade 38-åringen avtalat ett möte redan under söndagseftermiddagen, alltså ett dygn senare. Men mötet blev inte av då det inte gick att få kontakt med 38-åringen, vare sig via telefon eller genom att ringa på hennes dörr.

Sakta men säkert har Västmanlandspolisens utredare ”smalnat av” tidsspannet och är nu nere på dessa 24 kritiska timmar.

Men fortfarande kvarstår frågan hur och exakt när 38-åringen och hennes dotter dog?

– Vi har ganska bra koll på den döda kvinnans sista tid i livet. Vilka hon träffade och vilka hon hade kontakt med på telefon och via dator. Vi har hört vänner, bekanta och familj för att skapa oss en bra bild, säger Terje Lund pressinformatör vid Västmanlandspolisen.

Enligt uppgift hade Arboga-kvinnan besök av dotterns pappa, från dagen före julafton till och med dagarna efter nyår. Enligt tidningens uppgiftslämnare återvände pappan till hemmet i Norge senast tisdagen den 3 januari. Den dagen informerade nämligen den 38-åriga kvinnan en bekant om att pappan inte var kvar längre.

– Vi har hört det döda barnets far upplysningsvis på plats i Norge där han bor, men exakt vad han sagt till polisen är inget vi vill tala om just nu. Det finns dock ingen misstänkt i nuläget, poängterar Terje Lund.

Har pappan alibi för helgen 7–8 januari?

Den frågan vill inte Terje Lund svara på.

Tidningen har försökt nå pappan via mejl och Facebook men inte fått någon kontakt.

Utredningen drivs fortfarande som om det skulle handla om ett dubbelmord.

– Ja, det är brukligt i sådana här fall där dödsorsaken är oklar, säger Terje Lund.

Än har inga resultat av de prover som togs i samband med obduktionen kommit.