Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödshotade vårdare

Fången hotade tre kriminalvårdare till livet. Nu fälls han för hot mot tjänsteman.

Den 22-årige fången som sitter på Salberga avtjänar ett två och ett halvt år långt straff för bland annat våldtäkt, grov stöld, försök till utpressning vid flera tillfällen och olaga tvång.

Men någon påbackning för det han nu döms för får han inte, utan det ska räknas in i det tidigare utdömda straffet, enligt domstolen.

Det var den 29 december som vårdarna larmades om bråk i produktionsrummet. När de kom dit upptäckte de att det var en spänd stämning i rummet. Två av vårdarna fick i uppdrag att ta med sig 22-åringen till ett urinprovtagningsrum för att höra honom.

På vägen dit blev det bråk, och vårdarna beslöt sig för att lägga ner honom på marken och sätta handfängsel på honom. Ytterligare en vårdare anslöt och det bestämdes att 22-åringen skulle till en avskildhetsavdelning istället.

Då ska 22-åringen ha hotat dem till livet vid flera tillfällen, och även sagt att han tidigare suttit inne för mord.

22-åringen döms mot sitt nekande och säger att vårdarna, utan någon anledning, gav sig på honom.