Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsmisshandeln i Västeråspark:Vittnen oeniga – häktad frigiven!

 
Nostalgi - 70-talet
Visa alla artiklar

Vittnesuppgifterna om vad som hände vid dödsmisshandeln i Västerås i början av augusti går så mycket isär att den häktade misstänkte 38-åringen har försatts på fri fot på åklagarens begäran!

Annons

VLT 18 augusti 1976.

Mannen har suttit häktad som misstänkt för misshandel och vållande till annans död men frigavs på tisdagen.

– Omständigheterna är sådana att det inte längre finns skäl för häktning, säger distriktsåklagare Stig Hellström. Därför måste jag begära mannen försatt på fri fot.

Utredningen fortsätter – de nya vittnesuppgifterna innebär inte att 38-åringen är fri från misstanke, bara att vittnena tycker sig ha sett olika händelseförlopp.

Även 38-åringens jämnårige kamrat är fortfarande misstänkt – han frigavs efter att ha suttit anhållen några dagar.

De två misstänks för att ha misshandlat 47-årige Sven-Olof Johansson, Antikvarievägen 11, Västerås, till döds i samband med ett slagsmål i Stadsparken den 2 augusti.

Västeråsaren slog bakhuvudet i en cementplatta i fallet. Om detta eller något av slagen är dödsorsaken vet man ännu inte – obduktionsprotokollet är inte klart.

Distriktsåklagaren räknar med ytterligare ett par veckors utredning innan han åter tar ställning i åtalsfrågan.