Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsorsak kan dröja flera dagar

Polisen vet ännu inte om kvinnan och barnet som hittades döda i en Arboga-lägenhet mördats. Den tekniska undersökningen pågår fortfarande.

Förutom den tekniska undersökningen på den misstänkta brottsplatsen ska också rättsläkaren komma med en första rapport. Fortfarande vet polisen inte om kvinnan och barnet bragts om livet.

- Vi har inlett en förundersökning om mord för att få in alla tänkbara scenarier, säger Terje Lund, polisens presstalesman.

Det kan dock ta tid innan polisen kan fastställa om det rör sig om ett dubbelmord eller inte. Enligt förundersökningsledaren kan rättsläkarens rapport om dödsorsaken dröja ett par dagar.

Betyder det att de inte har några yttre skador?

– Det kan jag inte säga, säger Terje Lund.

De döda kunde på måndagskvällen identifieras. Eftersom anhöriga inte underrättats vill polisen inte berätta hur gamla de varit eller vad kvinnan och barnet haft för relation. Inte heller vill man berätta när de tros ha avlidit.

Vem var det som larmade SOS?

-Det är heller inget vi vill gå ut med.

Det finns i nuläget inte någon misstänkt i utredningen och åklagare har inte kopplats in. I stället fokuserar polisen på att samla in information.

Vid 17.30-tiden på måndagen knackade polisen dörr i området för att hitta eventuella vittnen som kan leda polisens utredning vidare.

-Till exempel om någon sett rörelser i lägenheten, säger Terje Lund.

Polisen vädjar också att de som har information om den döda kvinnan eller sett något märkligt i området hör av sig till polisen.

– Vet man någonting som sticker ut eller vad som helst vore det bra om man hör av sig, säger Terje Lund.