Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doldisen avgjorde för IBF - som är trea i allsvenskan

Christian Mattsson sjönk ner i backposition. Då gick backen Tobias Nyberg upp – och gjorde avgörande 4-3-målet mot Strängnäs. IBF går som tåget och ligger trea i allsvenskan. - Vi har kvaliteten för att vara ett mittenlag, säger Nyberg.

Han är motsatsen till en van målskytt.

Förra året gjorde Tobias Nyberg sammanlagt tre mål.

Denna säsong har han dock startat med att redan göra två mål. Och i går var det backens nätkänning som avgjorde matchen borta mot tabelljumbon Strängnäs.

I mitten på tredje perioden spelade Emil Helmrich snett inåt bakåt till Nyberg – som stänkte in IBF Västerås 4–3-mål. Sedan vann västeråsarna matchen med 6–3.

 - Det är Emil Helmrich som är på väg att gå bakom deras mål men i stället lägger han den på första där jag kommer och kan daska upp bollen i nättaket, säger Nyberg.

Han är egentligen en defensiv back.

Och brukar inte gå på offensiva utsvävningar.

Men på onsdagskvällen i Thomashallen tog han chansen.

Anledningen: Stjärnspelaren Christian Mattsson sjönk ner i banan.

 - Motståndarna är ju alltid nära honom och har koll på honom och att han sjönk tillbaka gjorde att det uppstod en yta för mig att ta mig fram på.

Tar du mer offensivt ansvar denna säsong?

 - Jag vet inte. Tanken är väl inte riktigt det. Jag spelar ju bredvid Simon Berg som är riktigt bra offensivt, säger Nyberg.

IBF Västerås agerar inte som en nykomling i allsvenskan.

På de fem första matcherna har man spelat in nio poäng – vilket innebär en tredje plats i serien.

Nyberg tycker att IBF Västerås har vad som krävs för att vara ett mittenlag i allsvenskan denna säsong.

Är det inte dags att höja målsättningen?

 - Vi har kvaliteten för att vara ett mittenlag och det är klart att vi alltid siktar på att komma så högt upp som möjligt. Men det vore dumt att sätta en onödig press på oss själva, säger Nyberg.

Strängnäs-IBF Västerås 3-6 (1-2, 1-1, 1-3)

Första perioden:

Allsvenskan norra 1-0 (0.29) Axel Hultgren, 1-1 (1.05) Marcus Hjelm (Rasmus Bergström), 1-2 (17.18) Rasmus Bergström (Christian Mattsson),

Andra perioden: 1-3 (5.29) Simon Berg (Kim Angerfelt), 2-3 (10.53) Pierre Hellström (Omar Aldeeb)

Tredje perioden: 3-3 (6.57) Jesper Medin (Patrik Hallberg), 3-4 (9.09) Tobias Nyberg (Emil Helmrich), 3-5 (15.16) Kim Angerfelt (Christian Mattsson), 3-6 (19.36) Marcus Hjelm (Carl Rejdemark)

Skott: 18-25.

Publiksiffra: 446.