Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för dråpförsök

En 25-årig man från Surahammar döms till fem och ett halvt års fängelse för försök till dråp.

Mannen ska dessutom betala drygt 140 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

Det var den 27 juli i år som 25-åringen knivhögg en annan man i bröstet i ett grönområde i Eskilstuna. Offret överlevde men fick ena lungan punkterad.

25-åringen döms mot sitt nekande. Ingen har sett när själva brottet begicks och man har heller inte funnit något brottsverktyg. Domstolen kan inte heller peka på något motiv, och det märkligaste av allt är att varken offret eller gärningsmannen minns vad som hände på grund av att de var berusade.

Båda ingick i samma festande sällskap. Flera vittnen har hört skrik och sett 25-åringen och målsäganden komma ut från den skogsdunge där dråpförsöket ska ägt rum. 25-åringen kom ut först från skogsdungen och cyklade i väg från platsen. Mindre än en minut senare stapplade målsäganden ut från skogsdungen innan han föll ihop.

Målsägandens blod har också påträffats på en av 25-åringens skor. Tingsrätten finner det uteslutet att någon annan än 25-åringen begått brottet.

Domstolen anser att 25-åringen haft för avsikt att döda målsäganden. Han utdelade sex knivhugg mot offret och lämnade honom därefter åt sitt öde. Samtidigt anser man inte att det är frågan om mordförsök. Det finns inget som tyder på att 25-åringen planerat handlingen eller att de båda varit osams före brottet.

I straffsatsen ingår också sexuellt ofredande och stöld som 25-åringen gjort sig skyldig till.