Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för slarvig bokföring

Virsboföretagare får betala böter.

En man från Virsbo drev under ett antal år en affärsrörelse. Det gick dock inget vidare och mannen lade ned verksamheten år 2013.

Mannens kunskaper om bokföring var ganska låg varför han köpte den tjänsten. Efter en tid upphörde avtalet med revisorn och därefter var bokföringen mycket bristfällig. En andra revisor som mannen tog hjälp av senare påtalade att eftersom det saknas underlag för att göra en komplett bokföring kunde det bli fråga om bokföringsbrott. Även den andra revisorn försvann ur bilden och därefter togs ingen ytterligare revisor in.

Tingsrätten konstaterar att det i princip saknas bokföring under de sista åren och dömer mannen till bokföringsbrott och – eftersom det har lett till att kontrollverksamheten har påverkats – försvårande av skattekontroll. Dock anses han inte ha haft uppsåt att undgå skatt och straffet stannar därför vid villkorlig dom och 3 000 kronor i dagsböter.