Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd pedofil får ingen strafflindring

Får däremot betala mer skadestånd till sexutnyttjad styvdotter.

Svea hovrätt fastställer i allt väsentligt fängelsestraffet mot den 38-årige västeråsare som i juli dömdes till tre och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit sin dotter.

Förutom våldtäkter mot sin egen dotter, en flicka i tonåren, utsatte han även sin tioåriga styvdotter för sexuella övergrepp.

Inför såväl tingsrätten som hovrätten nekade 38-åringen till varje form av brott. Han förklarade att barnen hittat på allt. Han hade även förklaringar till det faktum att DNA från mannen påträffats på en av flickorna samt på ett lakan i flickans säng.

Tingsrätten framhöll att all bevisning – såväl teknisk som annan – pekade mot 38-åringen som den skyldige, hovrätten gjorde samma bedömning. I tingsrätten dömdes 38-åringen till 155 000 kronor i skadestånd mot dottern och 55 000 kronor i skadestånd till styvdottern. Hovrätten höjde skadeståndet till styvdottern till 125 000 kronor.