Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd rånare försökte köra ifrån polisen – krockade med elskåp

Han hade just dömts till fängelse för rån. Då vansinneskörde 20-åringen narkotikapåverkad genom de östra delarna av Västerås – tills ett elskåp på Bjurhovda fick stopp på färden.

I januari dömdes 20-åringen till ett år och fyra månaders fängelse för bland annat rån, ett straff som han dock inte skulle börja avtjäna förrän i juli. Under tiden hann han begå nya brott.

Trots att han saknar körkort satte han sig månaden därpå i en bil tillsammans med en kvinnlig bekant. Färden gick minst sagt ostadigt och någonstans på vägen blev han upptäckt av en polisbil som valde att följa efter ekipaget.

Läs också: Stal personbil och vansinneskörde genom Västerås

De efterföljande poliserna i radiobilen kunde observera hur föraren körde på fel sida i en rondell på Stockholmsvägen, körde mot rött ljus i korsningen Österleden och Stockholmsvägen och i hög hastighet svängde in och körde på gång- och cykelbanor på Bjurhovda. Ända tills vansinneskörningen tog slut när bilen körde in i ett elskåp på Knotavägen. Därefter flydde två personer till fots från platsen.

Dagen efter kunde dock 20-åringen gripas efter att en av polismännen som följt efter bilen fick syn på honom och kände igen honom som den person som kört. Detta hände dagen efter när polismannen i fråga var ledig och befann sig vid Hälla Shopping.

Läs också: Bil klövs på mitten vid våldsam krock – tre vuxna och ett barn till sjukhus

Enligt vad 20-åringen själv har uppgett i förhör befann han sig visserligen i den aktuella bilen, men det var inte han som körde, utan en vän till en person som han skulle betala en skuld till samma kväll. Vännen hade en exakt likadan keps som honom själv.

Men Västmanlands tingsrätt tror inte på mannens historia utan väljer att gå på polismännens uppgifter. 20-åringen döms till två månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

Han döms också för ringa narkotikabrott och ytterligare ett fall av olovlig körning från december i fjol.