Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömda mördaren Johanna Möller vill få kontakt med sina anhöriga

Morddömda Johanna Möller har nu varit häktad med restriktioner i över 13 månader, i stort sett utan kontakt med sin familj. Det är ett "betydande integritetsintrång som saknar grund", skriver Möllers advokat Amanda Hikes i ett överklagande till Högsta domstolen.

Amanda Hikes begär därför att Högsta domstolen ändrar hovrättens beslut om restriktioner. Det finns ingen risk för att Möller skulle undanröja bevis i detta skede, menar Amanda Hikes i överklagandet, som Nyhetsbyrån Siren har begärt ut.

Tv: Så förklarar åklagaren Johanna Möllers inblandning i mordet

Att vara frihetsberövad med restriktioner betyder att ens kontakt med omvärlden i form av besök och brev begränsas. Man kan även nekas möjligheten att läsa tidningar, se på tv eller lyssna på radio.

Läs även: Morddömda Johanna Möller överklagar livstidsdomen till hovrätten

Enligt advokaten finns det inte längre någon risk att 42-åriga Johanna Möller undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar ärendet utredning. Enligt advokaten stoppas också flera av Möllers brev till sin son - trots att hon inte skriver något i breven om målet som har varit uppe i domstolen. "Det är inte till ett barns bästa att avskärmas från sin förälder under så lång tid som har skett i det här målet", skriver advokaten som nu vill att högsta domstolen prövar vad som utgör tillräckliga skäl för att meddela restriktioner efter att en person har dömts i tingsrätten.

Läs även: Livstid för Möller – Rajabi ska utvisas

Johanna Möller från Eskilstuna dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för mord på sin pappa, mordförsök mot mamman och anstiftan till mordet på sin man. Hon har överklagat brottmålet till Svea hovrätt, som har planerat att inleda förhandlingarna den 7 november.