Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för färgade sedlar

Tre unga män från Stockholmstrakten har dömts till skyddstillsyn eller villkorlig dom för att ha använt pengar som varit infärgade efter rån.

De tre uppgav att de hittade drygt 50 femhundrakronorssedlar på en parkeringsplats i Stockholmstrakten och att de därefter – en dag i januari 2010 – åkt västerut för att sätta sprätt på pengarna.

På en mack i Ekolsund längs E18 från Stockholm och i olika butiker på Erikslund i Västerås lyckades de omsätta några tusen av de mer eller mindre infärgade sedlarna. Det hela avslöjades och de tre männen satt inlåsta några dygn under utredningen.

Bland annat på grund av inlåsningen tycker rätten att det räcker med villkorlig dom eller skyddstillsyn som straff för de tre. Ingen av dem misstänks ha haft med något rån – som färgat in pengarna med rånskyddande färg – att göra.

Jan Ernheimer