Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för fejkad olycka

Männen iscensatte en trafikolycka och försökte få ut försäkringspengar för de kraschade bilarna. Men försäkringsbolaget anade oråd.

Nu döms männen, 29 och 40 år, till försök till bedrägeri. Båda döms till villkorliga domar och 80 dagsböter à 50 kronor vardera.

Det var i november 2009 som männen ”krockade” i en korsningen Köpingsvägen-Järnbruksgatan.

Förarna uppgav att de båda hade kört i höga hastigheter, den ena uppemot 90 till 100 km/timmen. Den andra cirka 60 km/timmen.

Men Folksams egen utredning visade att bilarna haft lägre fart – mellan 12 och 19 km/timmen. Hade farten varit högre hade skadorna varit mer omfattande liksom placeringen av bilarna efter krocken.

40-åringen ska dessutom ha ägt och sålt mer än 70 bilar under åren 2005-2010. 29-åringen ska ha varit en av köparna till åtminstone två av bilarna. Men under rättegången förnekade de att de känt varandra innan olyckan – de var först efteråt som de började umgås familjevis. Något som tingsrätten inte tror på.

Bärningspersonal på platsen reagerade också på att ingen av männen plockade ut några personliga ägodelar eller föremål ur bilarna – något folk vanligtvis gör efter olyckor. Ingen av männen verkade heller särskilt uppstressade eller skärrade.

Tingsrätten finner att det är ställt utom varje rimligt tvivel att männen arrangerat kollisionen och att de båda var ute efter försäkringspengarna, cirka 70 000 kronor.