Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domstolen: Slag på plan inte brottsligt

 En bandyspelare – liggande på isen – fick ett slag i nacken av motspelaren. Domstolen anser dock inte att det är bevisat att motspelaren haft något motiv att skada.

Därför frias han. Men det är en oenig tingsrätt som friar bandyspelaren. En av nämndemännen anser att han borde fällas för misshandel. Slaget skedde i en situation då bollen var bortspelad.

Det var i januari som Västanfors mötte Borlänge i Fagersta i divsion 1.

Enligt Västansfors tränare körde de två spelarna i hop.

Försvararen i Borlänge föll på isen och när han var på väg att resa sig upp fick han ett kraftigt slag i nacken. Innan dess hade han sett Västanforsspelaren höja klubban till ungefär axelhöjd.

Det svartnade för ögonen på Borlängespelaren och när han vaknade till fanns sjukvårdare vid hans sida.

Domaren i matchen har dåligt minne av händelsen. Han minns däremot att han gav Västanforsspelaren matchstraff för att han slog en annan spelare som låg på isen.

Västanforssspelarens agerande var både onödigt och olämpligt, anser domstolen, men snarare handlade det om en markering över att ha blivit pååkt, inte för att skada.