Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dopningsdom står fast

När polisen slog till mot den idag 28-årige västeråsaren hade han vad som kan liknas vid en fabrik för dopningspiller i sin lägenhet.

Det var i augusti 2007 som Västeråspolisen efter en tids spaning slog till mot 28-åringens dåvarande lägenhet i Västerås. I ett av rummen fanns en maskin som under slammer spottade fram dopningspiller i en omfattning som kan liknas vid industriell tillverkning.

28-åringen - tidigare straffad för flera brott med nazistiska förtecken - erkände att han tillverkat åtminstone 60000 olagliga dopningspiller, men att det skedde på annans uppdrag.

Västmanlands tingsrätt dömde dock honom i mars 2009 till ett och ett halvt års fängelse för främst grovt dopningsbrott. Rätten trodde inte på att tillverkningen skedde på annans uppdrag utan ansåg att 28-åringen hade tänkt både tillverka och sälja pillren på eget initiativ.

Straffet överklagades till Svea hovrätt som i december 2009 fastställde tingsrättens dom. 28-åringen överklagade genom att begära prövningstillstånd i Högsta domstolen, men har nu återtagit sitt överklagande.

Straffet står därmed fast.