Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dopningsdom står fast

När polisen slog till mot den idag 28-årige västeråsaren hade han vad som kan liknas vid en fabrik för dopningspiller i sin lägenhet.

Annons

Det var i augusti 2007 som Västeråspolisen efter en tids spaning slog till mot 28-åringens dåvarande lägenhet i Västerås. I ett av rummen fanns en maskin som under slammer spottade fram dopningspiller i en omfattning som kan liknas vid industriell tillverkning.

28-åringen - tidigare straffad för flera brott med nazistiska förtecken - erkände att han tillverkat åtminstone 60000 olagliga dopningspiller, men att det skedde på annans uppdrag.

Västmanlands tingsrätt dömde dock honom i mars 2009 till ett och ett halvt års fängelse för främst grovt dopningsbrott. Rätten trodde inte på att tillverkningen skedde på annans uppdrag utan ansåg att 28-åringen hade tänkt både tillverka och sälja pillren på eget initiativ.

Straffet överklagades till Svea hovrätt som i december 2009 fastställde tingsrättens dom. 28-åringen överklagade genom att begära prövningstillstånd i Högsta domstolen, men har nu återtagit sitt överklagande.

Straffet står därmed fast.