Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dorsin är het på Oscars

I hetaste laget på Oscars i Stockholm har allt man väntar sig av en Broadwaymusikal – humor, musikaliskt sväng och högklassig dans. Plus den fantastiske Henrik Dorsin.

Privatteaterdrottningen Vicky von der Lancken satsar på ett säkert kort när hon åter sätter upp I hetaste laget (Sugar). I mitten av 90-talet var det Björn Skifs och Johan Ulveson som gjorde huvudrollerna i en publiksuccé på Cirkus.

I en spännande rolluttagning har nu Jonas Malmsjö från Dramaten tussats ihop med komikern Henrik Dorsin, som efter ett par mindre musikalroller välförtjänt får kliva fram i första ledet.

Musikalversionen är från 1970-talet och bygger på filmförlagan Some like it hot med Marilyn Monroe. Handlingen börjar bland välkostymerade gangstrar i 1920-talets Chicago. Två musiker blir vittnen till en maffiauppgörelse och för att fly sina förföljare klär de ut sig till kvinnor och tar anställning i en damorkester.

Suzanne Reuter gör den bitska orkesterledaren och har som alltid bett i repliken, men efter inledningen har hon inte så mycket att göra.

Hanna Lindblad, som slog igenom i Singin’ in the Rain för några år sedan, visar vilket musikalproffs hon är. Dans, sång, storögt agerande som den naiva Sugar Kane – allt sitter på plats.

Jonas Malmsjö och Henrik Dorsin förvaltar sina tacksamma roller väl och gör det utan överspel och för mycket flams. Fast Jonas Malmsjö är nästan roligast när han får av sig peruken och förför Sugar Kane genom att spela svårfångad man. Sjunger bra gör han också.

Henrik Dorsin håller länge en låg profil, men när han i andra halvan spelar ut sina kort exploderar salongen. Hans galna kärleksduett med en åldrig friare (Per Eggers) blir föreställningens komiska höjdpunkt. Sedan följer ytterligare några vildsinta sångutbrott som även textmässigt verkar ha Dorsin som upphovsman.

Scenografi, orkester och den proffsiga mansbaletten höjer upplevelsen ytterligare. Det här blir nog en långkörare.