Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dotterns sambo begärs häktad för mord på 42-åringens make – sonen har släppts

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

En av de tre familjemedlemmar till den 42-åriga kvinnan som är huvudmisstänkt i sommarstugemord-fallen begärs häktad vid Västmanlands tingsrätt. En annan familjemedlem har släppts efter att ha suttit anhållen.

LIVE-TV 16.00: Åklagaren om häktningen – vi sänder direkt från tingsrätten.

TV: Vår reporter Håkan Slagbrand om de invecklade turerna i fallet:

Det rör sig om kvinnans dotters sambo, en 25-årig man, som begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på den 42-åriga kvinnans make. Ett dödsfall som inledningsvis antogs vara en olyckshändelse.

Vad beträffar de övriga två som anhållits misstänkta för mord eller medhjälp till mord sitter kvinnans 19-åriga dotter fortsatt anhållen vid lunchtid på fredagen. Kvinnans 20-årige son har försatts på fri fot efter beslut från åklagaren. Det är oklart om misstankarna mot honom kvarstår. Den som nu begärs häktad är dotterns 25-årige sambo.

Läs också: Sommarstugemorden – 42-åringens båda barn släppta

Häktningsförhandling mot 42-åringens dotters make kommer att hållas under fredagseftermiddagen vid Västmanlands tingsrätt. 25-åringen begärs häktad på sannolika skäl, den starkare av de två misstankegrader som kan leda till häktning.

Sedan tidigare sitter den 42-åriga kvinnan häktad, hon misstänks tillsammans med sin 19-årige pojkvän för mord och mordförsök på 42-åringens föräldrar. De brotten skedde i augusti 2016.

Enligt VLT:s reporter Håkan Slagbrand har de senaste dagarna inneburit att misstankarna mot den 25-årige mannen stärkts:

– De tre greps och anhölls i onsdags, då gällde misstankarna medhjälp till mord. 25-åringen anhölls skäligen misstänkt för mord. Under de senaste dagarna har de tre sannolikt suttit i skarpa förhör.

Något måste ha hänt under förhören med de tre, som gjort att kammaråklagare Johan Fahlander nu kan begära 25-åringen häktad på den starkare misstankegraden på sannolika skäl misstänkt – och dessutom misstänka honom som direkt delaktig i mordet, alltså inte bara för medhjälp.

Läs mer: Sonen, dottern och hennes sambo förhörda om mordet på 42-åringens make (17/2).

LÄS MER: Här hittar du alla våra tidigare artiklar om Sommarstugemorden (79 artiklar)