Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drack öl till lunch för att bli lite glad – dömd för rattfylleri

En man från Hallstahammar har dömts till villkorlig dom och samhällstjänst sedan han kört bil med alkohol i kroppen.

Det var i mitten av april som mannen stoppades av polis i en trafikkontroll. Mannen blåste 0,70 vilket motsvarar en promillehalt i blodet på 1,4 och anmäldes för grovt rattfylleri.

Mannen nekade till brott och menade att han inte haft något uppsåt att köra rattfull. Han sade under den efterföljande rättegången att han var i en pressad livssituation då många av hans anhöriga var sjuka och en nära vän hade dött. Den aktuella dagen hade hans jobbarkompisar bjudit på ett par öl strax före lunch då de såg att han mådde dåligt och "ville göra honom lite glad".

Tingsrätten anser inte att mannens förklaringar på något sätt medför att han saknade uppsåt att köra rattonykter när han väl satte sig bakom ratten. Han döms därför för grovt rattfylleri till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Hade han istället dömts till fängelse hade straffet blivit en månad.

► Läs fler nyheter från Hallstahammar, klicka här!