Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragspelsvirtuos trollband

Det blev både fartfyllt och vemodigt när dragspelsvirtuosen Maria Kalaniemi gästade Hallstahammar tillsammans med sina medmusikanter på söndagen.

Det blev både fartfyllt och vemodigt när dragspelsvirtuosen Maria Kalaniemi gästade Hallstahammar tillsammans med sina medmusikanter Olli Vari, på gitarr, och Eero Grundström på tramporgel och munspel. Den en timma långa spelningen ägde rum på Hammarteatern inför cirka 75 åskådare.

Kalaniemi är finlandssvenska och flera av visorna som framfördes har rötter från den svenskspråkiga landskapen i Finland. Det blev många klämmiga polskor och traditionella ballader och en brudmarsch.

Två kända visor som tolkades var ”Så skimrande var aldrig havet” och finalnumret ”I fjol såg gick jag med herrarna i hagen”. Alla låtar belönades med en kraftig applåd av en till synes djupt imponerad publik.

– Ni är en jättefin publik. Annat är det på andra sidan Östersjön, skämtade Maria Kalaniemi, men tillade snabbt:

– Nåja, Finland har sina goda sidor de också ...