Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dråpdömd åtaladför mord i Dalarna

En 47-årig kvinna som år 2003 ströp en man i Arboga har nu åtalats för mord i Grängesberg.

Det var den 18 januari i år som brandkår larmades till ett flerfamiljshus i Grängesberg. Där hittades en 46-årig man död. Han hade omkommit av att ha andats in brandgaser.

Mannens son lyckades fly i sista stund, genom en snabb insats lyckades brandkåren släcka branden, men övriga drygt 40 boende i huset hade hotats om branden fått fäste.

Polisens misstankar fokuserades på 46-åringens hustru, den 47-åriga kvinnan. Hon dömdes år 2003 till åtta års fängelse för att då ha strypt sin 49-årige sambo i en lägenhet i Arboga. Hon frigavs villkorligt 2008 och flyttade senare ihop med den 46-årige mannen, de gifte sig sedermera.

Enligt uppgifter i Dalarnas Tidningar på nätet finns uppgifter om att kvinnan före branden i Grängesberg ska ha pratat om att anlägga eld.

Hon åtalas nu vid Falu tingsrätt misstänkt för mord på sin make, mordförsök på makens son samt för mordbrand - det fanns överhängande risk för att övriga personer i flerfamiljshuset kunde ha omkommit om branden spridit sig enligt sakkunniga.

Det är ännu inte klart när rättegången inleds.