Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dråpdömd åtaladför mord i Dalarna

En 47-årig kvinna som år 2003 ströp en man i Arboga har nu åtalats för mord i Grängesberg.

Annons

Det var den 18 januari i år som brandkår larmades till ett flerfamiljshus i Grängesberg. Där hittades en 46-årig man död. Han hade omkommit av att ha andats in brandgaser.

Mannens son lyckades fly i sista stund, genom en snabb insats lyckades brandkåren släcka branden, men övriga drygt 40 boende i huset hade hotats om branden fått fäste.

Polisens misstankar fokuserades på 46-åringens hustru, den 47-åriga kvinnan. Hon dömdes år 2003 till åtta års fängelse för att då ha strypt sin 49-årige sambo i en lägenhet i Arboga. Hon frigavs villkorligt 2008 och flyttade senare ihop med den 46-årige mannen, de gifte sig sedermera.

Enligt uppgifter i Dalarnas Tidningar på nätet finns uppgifter om att kvinnan före branden i Grängesberg ska ha pratat om att anlägga eld.

Hon åtalas nu vid Falu tingsrätt misstänkt för mord på sin make, mordförsök på makens son samt för mordbrand - det fanns överhängande risk för att övriga personer i flerfamiljshuset kunde ha omkommit om branden spridit sig enligt sakkunniga.

Det är ännu inte klart när rättegången inleds.