Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drogad biltjuv fick sänkt straff

En 35-årig man, numer bosatt i Ramnäs, dömdes i april i år till en månads fängelse för snatteri, bilstöld, två fall av narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Snatteriet skedde i början av december förra året på Ica Maxi i Erikslund. Övriga brott inträffade under ett och samma dygn i september 2010, när mannen i Västerås påträffades med, och var påverkad av, narkotika. Han bar dessutom kniv utan synbar anledning samt stal en bil i centrala Hallstahammar.

Tingsrätten dömde honom till en månads fängelse. Mannen accepterade den fällande domen men inte påföljden och överklagade till hovrätten.

Han menade att han nu var mer mottaglig för behandling eftersom hans liv, sedan flytten till Ramnäs, blivit bättre. Det är ett resonemang som hovrätten tar till sig och ändrar därmed tingsrättens dom till skyddstillsyn i stället.