Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Drogen har tagit över i Västerås"

MDPV har fått så starkt fäste här att en kinesisk internetsajt som säljer drogen nämner Västerås på hemsidan.

”In one city in Sweden with 135 000 inhabitants – MDPV has taken over the amphetamine market completely.

The towns name is Västerås, north of lake Mälaren, about 150 kilometers from Stockholm ...”, kan man läsa på hemsidan som saluför olika droger, bland annat MDPV.

Alltså: MDPV har helt ersatt amfetaminet i Västerås.

Det är en överdrift men bekräftar vad VLT berättade i lördags; missbrukare, polisen och vården varnade då i en nyhetsartikel för drogen som allt fler tar.

Polisen kopplar ihop de senaste månadernas branta ökning med domen i Högsta domstolen som klassade ner drogens farlighet. Nu är straffet lindrigare för den som beställer MDPV över internet.

Västerås är en av några svenska städer där drogen sprider sig snabbt, enligt narkotikapolisen Per-Erik Lundberg. De övriga städerna finns i Östergötland och längs Norrlandskusten. Där har polisen också sett en kraftig uppgång i antalet beslag.

På nämnda internetsajt talas tyst om drogens negativa sidor. Användaren påstås bli pigg och alert, slippa hungerkänslor och trötthet.

Det berättas även att drogen är laglig i vissa länder.

Ingenstans nämns de bi-effekter som polisen, vården och användarna är eniga om. På diskussionssajten Flashback kan vem som helst läsa användares berättelser om förföljelsemani och psykosliknande tillstånd. ”Ångest och paranoia som byggs upp snabbt som ett brev på posten. Rekommenderar inte den här drogen”, skriver en användare.