Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmatchen

Efter mötet med Icebreakers – här är nästa drömmatch för VIK Hockey. I kväll kommer det ryska stjärnlaget Salavat Yulaev till ABB Arena. – Jag hoppas att vi kan slå dem, säger backen Jonas Leetma.

VIK har förlorat båda försäsongens träningsmatcher, 1–2 mot Almtuna och i fredags blev det 5–6 i uppvisningsmatchen mot Icebreakers med stjärnor som Peter Forsberg och bröderna Sedin.

I kväll blir det åter stjärntätt i ABB Arena då det ryska storlaget Salavat Yulaev, som rankas som Europas bästa hockeylag, kommer på besök. I laget spelar flera ryska landslagsstjärnor som Viktor Koslov, Alexander Radulov och Oleg Tverdovsky.

Lägg därtill norske stjärnan Patrick Thoresen, med ett förflutet i Djurgården och NHL.

I laget finns även svenske forwarden Robert Nilsson, som bytt NHL och Edmonton Oilers mot spel i KHL-laget.

– Jag har inte så stor koll på det ryska laget men man känner väl till några spelare. Det kommer att gå ruskigt fort på isen och vi måste prestera på topp för att hänga med. Normalt sett ska vi väl inte ha någon chans om de går för 100 procent. Men jag hoppas så klart ändå att vi kan slå dem, säger Leetma.

Hur ska du göra för att stoppa stjärnforwardar som Kozlov och Radulov?

– Ja du, det är bara att försöka fokusera på att göra sitt bästa. Vi ska försöka att spela vårt spel och så får vi se hur långt det räcker.

Ni har inte gett upp redan på förhand?

– Nej, nej, det här ska bli grymt spännande. Kul att mäta sig med ett av Europas allra bästa lag.

Det ryska laget är på träningsläger i Uppsala och lirar tre matcher på fyra dagar. Förutom VIK har ryssarna mött Almtuna i söndags (vinst 6–2), Södertälje i går 4–0).

– Det är inte direkt negativt för oss om ryssarna är lite slitna efter ett tufft matchande.

Finländska nyförvärvet Juha Kiilholma gjorde sin första träning i går men kommer inte att spela i kväll.

– Det såg hyfsat bra ut på träningen men vi känner att han behöver ha mer koll på det taktiska innan han är redo för match, säger Bert Robertsson, assisterande tränare.

Vad förväntar du dig av spelarna i kväll?

– Det ska bli kul att vad ryssarna går för. Sedan ska vi försöka att stå för mycket energi och det är viktigt att vi får lagdelarna att fungera bra ihop.