Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstart för Sjöstrand i Masters

Delad 16-plats efter första dagen. Anders Sjöstrand har tätkänning i Nordea Masters.
- Jag är jäkligt nöjd med sättet jag agerar på, säger 31-åringen.

Han öppnade perfekt med en birdie på första hålet. Sjöstrand attackerade pinnen med inspelet – landade cirkus en meter från flagg och hamrade i putten. En bogey på hål 4, det första par 3-hålet, tog honom tillbaka till par. Men därefter visade Sjöstrand klass in mot sista nio och gjorde birdies både på sexan och åttan efter vassa järnslag in mot flagg.

- Jag är jäkligt nöjd med sättet jag agerar på. Jag spelade jäkligt bra golf hela dagen, säger Tortunasstjärnan.

Trots att första nio är svårare enligt Sjöstrand vände han alltså på minus två.

- Jag hade otroligt bra flyt. Det kändes inte så svårt på första nio.

Andra nio började tungt med en bogey på ytterligare ett par 3-hål – det elfte. Sjöstrand hade en kort retur för par men koppsnurrade ett helt varv.

- Det är som det är, säger han om putten.

Revanschen kom direkt med en birdie på tolvan. Men det höll inte längre än till en bogey på hål 13 – där Sjöstrand med facit i hand tog fel beslut som försökte gå mot green på två med en träklubba över vattnet istället för att lägga upp den för inspel. Andraslaget gick i vattnet och ”Ankan” tvingades rädda en bogey med en vass putt.

- Det är cirka 220 meter över. Antingen ska man slå en järnfyra över vattnet och det är inte heller lätt så jag gick mot green och tänkte att det inte skulle vara några problem med en bra träff. Men jag träffade den lite lätt och då gick det inte. Sen fick jag droppa tio meter längre fram och då gick den över, säger han om par 5-hålet.

Det Sjöstrand var mest nöjd över med dagens runda var attityden. Svaret kommer på hur han reagerade på bogeyn – precis som på hål 11. Med en birdie direkt efteråt – denna gång på hål 14.

- Spelet var bra men det var attityden som gjorde det. Jag kom tillbaka efter varje bogey med en birdie och det är starkt. Det är bara för att man vägrar vika ner sig.

Totalt ledde 70-rundan, två under par, till en delad 16-plats efter första dagens spel. Jätteskrällen Robert Karlsson (amatörspelare) leder tillsammans med Alexander Norén på fem under par.