Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstart i Lidköping för Kjelle-Power: "Det verkar vara originalet som gäller"

 
Summer Meet 2017
Visa alla artiklar

På torsdagen startade bilfesten Power Meet i sin nya hemstad Lidköping. Arrangören Kjell "Kjelle-Power" Gustafsson är strålande glad när VLT når honom på telefon.

– Vi har den bästa torsdagen någonsin. Det är jättemycket folk, säger han och avslutar meningen med en liten pik till konkurrenten Västerås Summer Meet:

– Undrar hur Brinken har det?

Brinken är alltså Klas Brink, västeråsaren, bilentusiasten och företagaren som i många år varit engagerad i finbilscruisingen i Västerås. När beskedet kom i fjol att Power Meet skulle läggas ned valde Klas Brink att snabbt boka Johannisbergs flygfält för en ny bilfest 2017.

Läs mer: Hotet: Nu lägger han ned Power Meet

Det fick Kjell Gustafsson att reagera med irritation. Han uttryckte i pressen att han kände sig sviken och rivaliteten var tydlig från hans sida. Klas Brink anslog en försonligare ton i spalterna och påpekade att han bokade flygfältet först sedan Kjell Gustafsson själv annonserat en nedläggning av Power Meet.

Läs mer: Fullt krig om nästa års Power Meet

Kjelle-Power meddelade strax efteråt att han tänkt om och inte alls ska lägga ner Power Meet. Västerås Summer Meet gick därmed från att vara en efterträdare till att bli en konkurrent. Eftersom Johannisbergs flygfält redan var bokat av Klas Brink den aktuella helgen flyttade Power Meet söderut till Lidköping.

Läs mer: Svänger: Det blir ett nytt Power Meet

Plötsligt fanns det två stora bilfester samma sommarhelg. Den ena en nykomling, den andra en jubilerande 40-åring. Vilken skulle bilentusiasterna välja?

De ringlande bilköerna in till Lidköping på öppningsdagen tar Kjell Gustafsson som ett gott tecken.

– Det verkar vara originalet som gäller.

Sekunden efter lägger han in en gardering: säger att vädret är så bra man kan önska, vilket förstås bidrar.

– Jag vet ju inte vad ni har för väder i Västerås heller, och vem vet: i morgon kanske det regnar.

Även Lidköpings kommun skriver i ett pressutskick om en bra start för evenemanget: att många bilar redan anlänt och att köer ringlat sig långa av både utställare och och campare. Nya Lidköpings-Tidningens reporter berättar att bilarna strömma in på Hovby flygfält.

Fredagen är ändå den dag då det visar sig om Power Meet fått med sig publiken eller om den stannar kvar i Västerås. Snart vet vi.

-------------------------------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare - och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.