Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömvinsten till Köping – vann 86 miljoner kronor

Lotto-vinsten är den genom tiderna näst största i Västmanland – vinnaren från Köping vann i går kväll drygt 86 miljoner kronor.

Anmäl text- och faktafel

Totalt slutade Drömvinsten på 86 245 009 kronor efter sju rätt på Lotto och två rätt på Joker.

– Allt är kontrollerat och personen som lämnat in Drömvinstraden är från Köping. Det ska bli fantastiskt roligt att få gratulera till vinsten. Att över en natt vinna drygt 86 miljoner kronor kan ta en stund att landa i. Men vi bistår med ekonomisk och juridisk rådgivning, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson, i ett pressmeddelande.

Det är fortfarande oklart om en ensam person vunnit pengarna eller om det är två eller flera som ska dela på miljonerna. Lotto- och Jokerraden var inlämnad online via Svenska Spels webbplats.

Ytterligare 43 personer vinner en miljon kronor i miljonregnet som aktiveras när Drömvinsten faller ut. Det har alltså skrivits spelhistoria när hela 46 Lottorader vinner miljonbelopp under en och samma kväll, Drömvinsten, 43 miljonvinnare i miljonregnet och två miljonvinnare på Lotto 1.

– Det är fantastiskt. Jag vet att vår senaste Drömvinnare i Partille var väldigt glad att fler vann miljonbelopp när hon fick in Drömvinsten. Då var det sju personer, nu är det 43 personer! Med de två miljonvinnarna på Lotto 1 är det alltså 46 Lottorader som vinner miljonbelopp. Det blev historisk kväll, aldrig har så här många vunnit miljonbelopp under en dragning, säger Pierre Jonsson.

I november 2015 vann en västeråsare 111 miljoner kronor på Lotto.

Drömvinstraden Lotto 2 lördag 4 augusti 2018:

3 – 14 – 17 – 18 – 21 – 27 – 33

Samt Jokernummer 0 – 6

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips