Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duo House grill meza: Satsa på förrätterna

Strax nedanför Oxbacken ligger en liten libanesisk restaurang – Duo House. Här serveras varma och kalla rätter från Mellanöstern i en miljö som är modern snarare än orientalisk. Menyn lockar med mängder av förrätter, några grillrätter och någon enstaka dessert.

Förrätterna – en uppsjö av meza att välja mellan – är verkligen bra. Vällagade, snyggt upplagda och goda i både smak och doft. Här finns naturligtvis hommous, olika sorters småpiroger, sallader och röror.

Friterade kycklingvingar, marinerade i vitlök, pressad citron och färsk koriander, är en underbar liten anrättning och den klassiska persiljesalladen med citron och bulgur är fräsch och riktigt god. Likadant är husets falafel att rekommendera – varma, härligt krispiga med en underbar ton av spiskummin och koriander.

Varmrätterna håller däremot inte samma höga nivå som förrätterna, men de är välsmakande, fräscht upplagda och har goda tillbehör.

Krogkollen testade lamm, oxfilé, kyckling och fläskfilé. Samtliga välgrillade, vilket funkar vad gäller kyckling och fläsk men ger ett tråkigt resultat för både lamm och oxe. Torrt, lite segt och ganska smaklöst.

Desserten visade sig vara ett riktigt lågvattenmärke och bidrog till en riktigt trist avslutning på kvällen. I stället för de två efterrätterna på menyn erbjöds vi, efter lång väntan, fryst och microvärmd tårta med konserverad grädde. Sött, kladdigt och fantasilöst.

Inget annat kaffe än svenskt bryggkaffe fanns heller på menyn. En libanesisk krog borde väl kanske kunna erbjuda libanesiskt kaffe?

Vi behövde inte vänta på vare sig mat eller dryck och servitören var trevlig och hade bra koll på menyns alla rätter. Men när varmrätten var avdukad blev vi lämnade, vi väntande på att få beställa mer och servitören väntande på att vi skulle gå hem.

Trots att man sitter i gatunivå, med stadsbussarna bullrandes utanför fönstret, är restaurangen trivsam. Inredningen är sval och stram och helt befriad från orientalisk kitsch.

Krogkollen rekommenderar en helkväll med olika varianter av meza. Att beställa in varmrätt efteråt är inte alls nödvändigt. Med en uppryckning på dessertsidan skulle betyget landa på tre gafflar, nu hamnar man på en tvåa.

Testresultat Duo House

Atmosfär 3/5

Förrätt 4/5

Varmrätt 6/10

Dessert 1/5

Betjäning 3/5

17 poäng = Två gafflar