Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duvdöden förvånar kommunen

De många döda duvorna som hittats runt om i Västerås förbryllar kommunen. Särskilt eftersom de flesta hittats under bara några få dagar förra veckan.

– Under två-tre dagar förra veckan hittades ett femtontal i Vasaparken och ytterligare ett tiotal vid Slottsbron. Det är inte bara duvor utan också andra fåglar, säger Eilén Stavås på Teknik- och idrottsförvaltningen.

Hon berättar att de som städar i parkerna på morgonen också hittat flera levande duvor som legat stilla på marken och inte rört sig ens när städarna närmat sig med maskiner. Spekulationerna är många om vad det kan bero på, men än så länge är allt bara gissningar. För att utreda orsaken till fågeldöden har döda duvor skickats på analys. Men det kommer att dröja ytterligare några dagar innan den blir klar.

– Det är märkligt, men vi får vänta på att analysen blir klar. Det ska bli intressant att se vad den visar, säger Eilén Stavås.