Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dynamik i Jerkas show

Landets enda rockkung, vågar man väl påstå, rockar lika intensivt som alltid. Men Jerry Williams är inte bara en fena på rock’n’roll – country, blues och ballader sätter han lika snyggt. Det bevisade han under den dynamiska showen som han nu turnerar landet runt med.

Nästan exakt på utsatt tid körde showen i gång med Jerry Williams, som då visade sig effektfullt i siluett på en ramp i scenfonden. Men därefter rådde inte stillhet långa stunder, Jerry behärskade hela den stora scenen med kropp och röst. Med sig har han otroligt duktiga musiker i bandet Rebel Dela Questa, som verkade behärska vilket instrument som helst – förutom gitarrer, bas, piano, saxofon, även fiol och dragspel, Lägg till detta även en kör och ett gäng dansare som stundtals fyllde hela scenen.

Miljön för showen är en industrilokal med råa tegelväggar, järnbalkar och slitna trälårar, som med skiftande ljussättning förstärker låtarna, förändrar stämningen och tid och rum. Vi är någonstans i den amerikanska södern, på 1950– 60-talen, där den här musiken föddes. Att gamla låtar, när de är bra, aldrig känns gamla är ett faktum i det här fallet. Rockin’ little angel till exempel.

– Det var 49 år sedan vi lirade in den låten, sa Jerry Williams, som i övrigt var ganska sparsam med mellansnacket inlednings-vis.

Senare kom några både roliga och spännande betraktelser plockade från de många åren på turné, berättat på det speciella Stockholmstugg som kännetecknar Jerry Williams. Annars lirade han på med låt efter låt efter låt. Hans kondition verkade inte ens naggas i kanten.

Hey good looking, Travelling light och Who’s gonna take you to the dance tonight (förstärkt med fiol och dragspel, tjusigt!) och Did I tell you that I love you. Under den sistnämnda låten var publiken också i gång.

Birgitta Cavallini

Vad: Jerry Williams med showen More Dynamite

Var: Bombardier arena

När: I går kväll