Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyr natt med nya flickvännen

Slutade med 2 500 kronor i böter.

Det var för ungefär ett år sedan som den 39-årige Hallstabon hade träffat den nya kvinnan och var på besök hos henne.

På grund av problem med sin rygg tvingas mannen ta starka smärtstillande mediciner. När han sedan fick erbjudandet att stanna över natten kom han på att han inte hade sina mediciner med sig.

Då erbjöd den nya flickvännen att han kunde använda tabletter som hon hade. Mannen googlade dem och kom fram att de troligen skulle fungera.

Någon dag senare stoppades han av polisen när han var ute och körde bil. Polisen tyckte att mannen verkade påverkad och han togs med för provtagning. Det visade sig att mannen hade flera olika narkotikaklassade medel i sig. De var definitivt inte av den sort som han var ordinerad av sina läkare och hade tillstånd att äta .

Tingsrätten trvivlar inte på att det gått till som mannen uppget. Men de menar att han borde insett att han kunde få i sig medel som var otillåtna. De dömer honom därför för ringa narkotikabrott och drograttfylleri till böter om totalt 2 500 kronor. Han ska dessutom betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Tilläggas bör att paret inte längre har en relation.

- Det var fel människor att umgås med, säger Hallstabon till tingsrätten.