Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyraste avfallstaxan höjs ännu mer

Annons

En taxehöjning om 41 procent (830 kr/år) från 2020 väntar de hushåll som komposterar sitt matavfall själva. Alla kommer att få en brun soptunna, oavsett om man behöver den, eller ej.

Vafab Miljö anser att det är rättvisa och logik därför att somliga inte sköter sin kompost. Speciellt slarvas det vintertid.

För att få kompostera sitt eget avfall måste man i Västra Mälardalen, mot en avgift, ansöka om tillstånd från VMMF, Västra Mälardalens Myndighetsförbund och man får själv köpa en godkänd varmkompost.

Om man inte sköter sin kompost, utan slänger även matavfall i den gröna tunnan vore det enkelt för Vafab Miljö att tillsammans med VMMF dra in tillståndet för hemkompostering. Det vore rättvisa och logik!

Som av en ren tillfällighet har vi kunnat läsa att det inte finns tillräckligt med fordonsgas och biogödsel. Två varor som bland annat Vafab Miljö säljer och tjänar pengar på. Den vetskapen ger en något fadd smak.

Inte nog med att man ska frakta än mer matavfall till Vafab Miljö, varje hushåll som nu tillverkar sitt eget jordförbättringsmedel ska istället själva åka och införskaffa detta. Fler plasttunnor ska tillverkas! Hur påverkar det miljön och vari ligger det logiska i det? Västmanlands kommuner tycks redan ha Sveriges högsta taxa för avfallshämtning, enligt Villaägarna. Då blir ytterligare en höjning för något som inte behövs, än mer ologisk. Ärendet är tydligen ute på remiss i kommunerna nu. Vi vädjar till alla politiker och tjänstemän att såga det här orättvisa och ologiska förslaget, för våra medborgares och miljöns bästa!

Agneta Bode

Inga-Lill Frössman

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare