Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

E-handel poppis i länet

Under 2010 tog invånarna i Västmanlands län emot i genomsnitt 5 paket vardera efter att ha e-handlat på nätet. Det är mer än riksgenomsnittet som ligger på 4,9 paket.

De mest aktiva e-konsumenterna i Västmanland bor i Skinnskatteberg kommun som tar emot 6,4 paket. Detta enligt en undersökning av Posten.

Invånarna i Västmanland län handlar inte bara oftare än svenskarna i genomsnitt utan även mer än riksgenomsnittet. Det är bara Västerås som avviker mot övriga länskommuner. Där e-handlar invånarna 4,4 paket i genomsnitt. I Hallstahammar är motsvarande siffror 5,7 och i Surahammar 5,6.

De flitigaste e-handlarna i länet är pensionärer och singlar som bor i hyresrätt. Minst handlar unga och medelålders. Detta enligt en så kallad Mosaic-segmentering som utifrån postnumren och ett antal andra förutsättningar kategoriserar svenskarna i olika livsstilar.