Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

E18 öppen i fyra körfält

I dag släpps trafiken in på den cirka tio kilometer nybyggda motorvägssträckan mellan Västerås och Sagån.

Projektet att bygga om E18 mellan Västerås och Sagån, från mötesfri 2+1-väg till motorväg, påbörjades i februari 2013. I dag, cirka två veckor före tidsplan, kunde trafiken släppas på i två körfält i vardera riktning.

- Det har gått jättebra i dag, helt utan incidenter, säger byggledaren Morgan Gustafsson till VLT under eftermiddagen.

I västlig riktning, mot Västerås, är det från och med i dag en hastighetsbegränsning på 110 kilometer i timmen.

Medan det i östlig riktning, mot Enköping, fortfarande pågår vissa arbeten och hastigheten kommer därför vara begränsad till 70 kilometer i timmen. Vilket det kommer att vara minst veckan ut, beroende på vädret.

- Den körbanan har ju använts för trafik i båda riktningarna. Vi har bland annat en heldragen linje med "durreffekt" som måste bort innan vi kan släppa på trafiken fullt även där, säger Trafikverkets projektledare Lars Königsson.

Arbete kommer främst utföras under dygnens ljusa timmarna och ske samtidigt som trafiken passerar. Han manar därför trafikanterna till fortsatt försiktighet och att vara uppmärksamma.

- Samspelet med trafikanterna har fungerat jättebra under hela byggtiden. Vi har haft några incidenter och en dödsolycka, som håller på att utredas. Men vi vet inte om den olyckan hade med själva vägarbetet att göra, säger han.

Det var i maj som två personer avled och två skadades på den delen av vägsträckan där det var ett körfält i vardera riktning.

- Jag hoppas man fortsätter tänka på hastigheten, hålla avstånd och vara uppmärksam på att det jobbar folk på vägen även under de avslutande veckorna, säger Lars Königsson.